شناسهٔ خبر: 232009 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

در شورای مسکن استان مطرح شد؛

جهش تامین زمین مسکن ملی در کردستان

جهش تامین زمین کردستان مدیر کل راه و شهرسازی از جهش جدی تامین زمین و تسریع در پرداخت تسهیلات برای شتاب بخشی اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان خبرداد.

به‌گزارش‌پایگاه‌خبری‌وزارت‌راه‌وشهرسازی(کردستان)،امیرقادری درجلسه شورای مسکن استان که با محوریت تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی و تامین خدمات زیربنایی برگزار شد، ادامه داد که طرح نهضت ملی مسکن، امیدی برای خانه دارشدن متقاضیان است که تنها با مشارکت و نگاه فرابخشی دستگاه های خدمات رسان و مدیران نظام بانکی محقق می شود.
وی هرنوع فرصت سوزی در خدمات روبنایی و زیربنایی این طرح را مصداق خیانت به جامعه هدف دانست و افزود:سیاست وزارت راه و شهرسازی در این دوره، تحویل مسکن همراه با امکانات زیربنایی و روبنایی به متقاضیان است که تحقق این امر نیازمند همکاری و ورود جدی دستگاه های متولی خدمات رسان است.
به گفته وی، تامین هم‌زمان آب، برق و گاز در سایت‌های در حال آماده‌سازی، از اولویت‌های اصلی استان در این مرحله است.
تصویب وابلاغ تسهیلات متمم
وی به ابلاغ بخشنامه افزایش سقف تسهیلات متمم نیز اشاره کرد و افزود: بر اساس این مصوبه، سقف تسهیلات انفرادی به ۸۵۰ میلیون تومان افزایش یافته و این تسهیلات به پروژه‌هایی اختصاص می‌یابد که بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند،در برنامه‌ریزی انجام‌شده، اولویت با پروژه‌هایی است که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند تا با استفاده از این تسهیلات روند تکمیل آن‌ها تسریع شود.
وی با اشاره به ابلاغیه جدید بانک مرکزی، از مدیران نظام بانکی استان خواست روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان، به‌ویژه گروه‌های ساخت را تسریع کنند.
تلاش برای تامین زمین
مدیر کل راه و شهرسازی استان در حوزه تامین زمین نیز گفت : سنندج با الحاق ۲۰۰ هکتار به محدوده شهری و دوشان با فراهم شدن مقدمات تامین ۵۰ هکتار، بیشترین ظرفیت‌سازی جدید را داشته‌اند و در کامیاران نیز ۷۵۰ متقاضی ساماندهی شده‌اند.
قادری از بانه به عنوان شهری در استان یاد کرد که پیش‌تر از سایر مناطق عقب‌تر بود، اما در دو تا سه ماه اخیر با اقدامات جبرانی، روند تامین زمین در آن شتاب گرفته است.
وی ادامه داد که سیاست واگذاری زمین در قالب گروه‌های ساخت، مطابق ضوابط طرح‌های توسعه و عمران به عنوان رویکرد اصلی وزارت راه و شهرسازی در استان دنبال می‌شود.
قادری همچنین از تسریع در صدور اسناد مالکیت با همکاری اداره کل ثبت اسناد خبر داد و بر استفاده از ظرفیت مولدسازی دارایی‌های دولت برای تامین مالی زیرساخت پروژه‌های مسکن تاکید کرد.
به گفته وی این مجموعه اقدامات در حالی انجام می‌شود که استان کردستان نیزهمچون سایر استان‌های کشور با شکاف میان عرضه زمین و توان تامین مالی متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن مواجه است و انتظار می‌رود افزایش سقف تسهیلات، بخشی از فشار مالی بر متقاضیان را کاهش دهد که تحقق این امر نیازمند همکاری و ورود جدی دستگاه های متولی خدمات رسان است.